Montreal
Locate
FR

Tortilla Recipe

Cook Time: 45 minutes

|

Servings: 6

Ingredients

  • 1 kg potatoes
  • 8 eggs
  • 1 large onion
  •   salt
  •   pepper

Preparation

1. Peel and cut potatoes into 1/2 cm thick slices.

2. Peel onion and cut into small pieces.

3. Put all ingredients into pot on stove, it should be filled to halfway.

4. Cover in olive oil, all potatoes should be bathed in oil. Cover pot.

5. Once the potatoes are cooked through, it should be easily sliced with a knife, empty the olive oil into a container.

6. Put potato mix into bowl. Add beaten eggs with salt and pepper.

7. Gently mix, do not make purée.

8. Replace pot on stove with 2-3 mm of olive oil, then add the potato mixture. Cook tortilla on a low heat.

9. Une fois le fond bien doré, retourner la tortilla sur une assiette. Cette opération est délicate car les oeufs sur le dessus ne sont pas cuits et l'huile dans le fond est très chaude.

10. Remettre un peu d'huile dans la poêle si nécessaire et y faire glisser la tortilla, afin de faire dorer l'autre côté. 11. Une fois les deux côtés dorés, glisser la tortilla dans une assiette.

Potatoes

Egg

Salt

Pepper

Onions

Subscribe to receive our weekly flyer